Cuibulete Unirea

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 120 grame      cacao
  • 700 grame      zahar tos
  • 10      oua
  • 200 grame      faina
  • 500 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Pentru blat: 10 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 plic zahar vanilat, 1 varf lingurita sare Blat - bati albusurile spuma cu 8 linguri zahar, iar galbenusurile le freci cu 2 linguri zahar si putina sare. Amesteci cele 2 compozitii usor si adaugi faina si cacaoa treptat, sub forma de ploaie. Torni compozitia formata intr-o tava unsa cu ulei si hartie pergament.

2. Pentru crema: 2 pachete margarina Unirea pentru Creme, 4 cani zahar pudra (2 cani zahar tos), 4 esente rom, 3 linguri cacao, 2 lingurite ness (cafea solubila) Freci spuma margarina Unirea pentru Creme, apoi adaugi zaharul pudra si freci mai departe pana se topeste si acesta. Adaugi cacaoa, nessul si esenta.

3. Pentru sirop si decor: 1 si 1/2 cani zahar, 2 cani apa, 2 esente rom, fulgi de cocos, arahide cu glazura alba. Fierbi apa cu zaharul iar dupa racire adaugi romul. Forma si decorul - Tai blatul in 3 parti, insiropezi bine fiecare foaie si ungi cu crema de cacao so ness. Opresti o parte pentru decor. Portionezi prajitura in patrate si pe fiecare suprafata, realizezi din crema un cerc cu ajutorul unui pos (ornator). Pe fiecare cerc presari fulgi de cocos, iar in mijloc pui 3-4 arahide albe.


Retete similare