Dalmatian

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • Lamai      fructe
  • 125 ml      ulei
  • 60 grame      cacao
  • 950 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 1000 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: 1 cana zahar, 1 cana lapte, 1 lingurita bicarbonat sodiu, 2 galbenusuri, 1/2 cana ulei, coaja lamaie, faina 900gr Crema: 1 cana zahar,1 cana cafea lichida indulcita,1 cana lapte,4 linguri faina, 1 pachet margarina unirea, rom Bezea: 2 albusuri, 200gr zahar Glazura: 2 linguri cacao, 4linguri zahar, 2 linguri apa un cub margarina.

2. Foi: Se arde 1 cana zahar, se stinge cu 1 cana lapte si se da la rece 2 galbenusuri, se freaca cu 1/2 cana ulei ca la maioneza. Peste ele se adauga compozitie de zahar ars, coaja lamaie, bicarbonat stins si faina cat cuprind. Se coc 4 foi pe fundul tavi Crema: Se arde 1 cana zahar, se stinge cu 1 cana cafea lichida. Se adauga 1 cana lapte in care au fost dizolvate 4 linguri faina. Se tine pe foc pana se ingroasa, se adauga margarina si romul. Se pune calda intre foi Bezea: Albusurile se bat spuma cu 200g zahar la Bain-Marine si se pune seasupra prajiturii.

3. Glazura: cacao, zahar, apa,margarina se pun pe foc pana se ingroasa. Se pun pete din loc in loc peste bezea.


Retete similare