Delicia cu mac

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 2 linguri      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 5 linguri      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat: 6 albusuri, 50 grame de seminte de mac, 50 de grame de nuca de cocos, 100 grame de zahar, 3 linguri de faina, 200 grame de biscuiti. Pentru crema: 6 galbenusuri,100 grame de zahar, 200 gr margarina Unirea pentru creme, 200 ml lapte, 2 linguri de faina, 2 plicuri de zahar vanilat. Pt glazura: 5 linguri de zahar , 4 linguri de lapte , 2linguri de cacao , 50 grame margarina Unirea , 25 grame de nuca de cocos , 25 grame de mac

2. Blatul: Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugi macul si nuca de cocos iar la sfarsit incorporezi faina. Coci compozitia in cuptor la foc mic. Crema: Amesteci galbenusurile cu 100 grame de zahar,cu laptele si faina. Ingrosi amestecul pe baie de aburi pana devine ca o ciulama. Spre sfarsit adaugi zaharul vanilat. Lasi ciulamaua sa se raceasca si incorporezi in ea margarina frecata spuma.

3. Mai intai asezi blatul, peste el intinzi jumatate din crema, apoi asezi biscuitii inmuiati in putin sirop facut din 100ml de apa si 1 lingura de zahar. Peste biscuiti intinzi restul de crema. Deasupra torni glazura pregatita astfel: amesteci laptele cu zaharul si cacaua.Fierbi amestecul la foc mic. La sfarsit adaugi cele 50 grame de margarina Unirea.Torni glazura peste prajitura, iar deasupra presari nuca de cocos amestecata cu macul.


Retete similare