Deliciu cu nuci

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 5 linguri      gem
  • 150 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 300 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 300 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Amestecam faina cu 100g zahar, 1ou, margarina, praful de copt si coaja si zeama de la o lamaie din care obtinem un aluat usor .Din acest aluat punem deoparte cam 1/4, iar restul punem in tava de copt si intindem peste ea gemul (caise).

2. Amestecam nucile macinate cu 200gr zahar si 3 galbenusuri de oua, iar din cele trei albnusuri batem spuma tare pe care o adaugam la compozitia de nuci, amestecand usor. Dupa ce e gata o apoi intindem peste aluatul cu gem.

3. Deasupra formam betisoare din aluatul pus deopart si bagam la cuptor.


Retete similare