Deliciul verii

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 400 ml      Frisca
  • Mere      fructe
  • 100 ml      ulei
  • 200 grame      iaurt
  • 1 pachet      praf de copt
  • 25 grame      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul si se da la cuptor pentru 50-60 minute la foc potrivit. In acest timp se pun la fiert 1 kilogram capsuni cu 100 grame zahar si 100 mililitri apa pentru 15 minute.

2. Se adauga 3 plicuri de gelatina peste capsuni si se mai lasa la fiert 2 minute pana se dizolva gelatina. Se lasa la racorit dupa care se paseaza la blender. Aceasta pasta se amesteca cu smantana batuta frisca si se toarna peste prajitura.

3. Prajitura se da la rece pentru a se intari crema. Se serveste a doua zi.


Retete similare