Deliciul Verii

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 100 ml      ulei
  • 200 grame      iaurt
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: se ard intr-o tava la cuptor 100 g zahar, cand acesta este gata se intinde bine pe toata tava si se pun 1 kg mere curatate si taiate felii iar printre mere se taie cubulete de margarina. Peste toata aceasta operatiune se toarna blatul si se da la cuptor 50-60 minute la 180 grade celsius.

2. Crema: Se pun la fiert capsunile cu apa si zaharul 20-30 minute. Dupa se adauga cele 3 plicuri de gelatina si se mai fierbe compozitia 2-3 minute pana se dizolva gelatina. Toata aceasta compozitie se paseaza la robot sau blender si se lasa la racit. Intre timp se bate smantana frisca, peste care se adauga compozitia de capsuni rece si se amesteca.

3. Toata aceasta compozitie se toarna in tava peste blatul copt si racit, peste care s-a insiropat in prealabil cana de apa cu o fioala esenta de vanilie. In locul capsunilor se pot folosi prune, kiwi sau orice fruct cu pulpa.


Retete similare