Dinte de negru

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 20 grame      zahar pudra
  • 4 linguri      gem
  • 100 grame      ciocolata
  • 30 grame      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 350 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 360 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarina cu 200 de grame zahar pana se obtine spuma. Se adauga cacao, 200 ml de lapte ,faina, praf de copt si cele 4 galbenusuri rand pe rand. Compozitia formata se lasa la cuptor 40 de min.

2. Pentru spuma de albusuri. Se adauga cele 4 albusuri si 150 de grame de zahar.

3. Se scoate blatul din cuptor se adauga gemul, spuma de albusuri si se lasa 10 min la foc mic.Intre timp se pregateste glazura din 100 de grame de ciocolata menaj, 20 de grame de zahar pudra si 100 ml de apa. Dupa ce se ia de pe foc se adauga si 10 de margarina. Dupa ce scoateti prajutura din cuptor se pune glazura si se lasa la rece.


Retete similare