Diplomat

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 500 ml      Frisca
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 500 ml      lapte

Mod de preparare

1. Se amestecă zahărul împreună cu ouăle pană se deschide la culoare,apoi se adaugă pe foc împreună cu laptele.Se fierbe la foc mic pană capătă consistenţa unei budinci,amestecând continuu. Între timp,hidratează gelatina cu 100 ml apa calduţa.

2. După ce ai hidratat gelatina,o adaugi peste crema de ouă cu lapte si o laşi să fiarbă 5 minute, după care o laşi la racit. Între timp,baţi frişca,la care poţi adauga 1 pliculeţ de întaritor. După ce crema de ouă cu lapte s-a racit complet,adaugi fructele din compot, scurse de suc în prealabil, apoi incorporezi frişca bătută.

3. Crema obţinută o aranjezi într-o tava de cozonac în care pui inainte folie de plastic.Odai la frigider şi o ţi peste noapte, după care o scoţi de la frigider si o răstorni pe o tavă. Orneyi diplomatul cu frişca si ciocolată rasă.


Retete similare