Diplomat

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 500 ml      Frisca
  • Portocale      fructe
  • 250 grame      zahar vanilat
  • 5 buc      oua
  • 300 ml      lapte

Mod de preparare

1. Se amasteca galbenusul cu zaharul si cu o lingura de faina. Apoi se pune laptele fierbinte .Se amesteca totul si se pune la baie de aburi timp de 30 de secunde.

2. Albusurile se bat separat spuma, frisca se bate si ea spuma, iar gelatina se pune intr-o cana si se toarna apa rece pana se topeste. Dupa ce s-a luat compozitia de pe foc se pune imediat gelatina, apoi dupa ce se mai raceste se pun albusurile spuma si jumatate din frisca, iar cealalta jumatate se opreste pentru ornat

3. Dupa aceea se pune intr-o cratita un ciolofan in care se toarna compozitia. Se baga la frigider pana se intareste si se orneaza cu frisca si fructe.


Retete similare