Dobos

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 150 grame      zahar pudra
  • 200 grame      nuca
  • 400 grame      unt
  • 5 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 350 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 660 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Din 600 grame faina, 250 gr margarina Unirea, 2 oua, praf de copt si 3 linguri smantana se face aluatul si se intind 6 foi care se coc pe dosul tavii.

2. Crema: se fierb 500 ml lapte impreuna cu 350 gr zahar, 3 linguri faina si 3 linguri cacao. din cele 2 pachete de unt(400gr) se opresc 50 grame unt pt glazura iar restul se adauga in compozitia de mai sus dupa ce aceasta s-a racit. se prajesc 200 gr nuca, se macina si se aduaga in compozitie. dupa ce crema e rece se ung foile cu crema realizata.

3. Glazura: se freaca 150 gr zahar pudra cu 50 gr unt, se adauga 3 linguri apa fiarta si 2 linguri cacao si se pune pe foc mestecand continuu pana cand se topeste zaharul. se adauga deasupra ultimei foi. se da la rece min 8 ore dupa care se poate servi. Pofta buna!


Retete similare