Drunky

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 500 grame      zahar pudra
  • 50 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 10 linguri      zahar tos
  • 12 buc      oua
  • 8 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: Se bat spuma 6 albusuri cu 8 linguri de zahar, apoi se adauga cele 4 linguri de vin . Se mai adauga 6 galbenusuri frecate bine cu praful de copt, cacaua si faina . Blatul se coace in cuptorul preincalzit cca. 15-20 de minute. Dupa racire se insiropeaza cu siropul obtinut din: 100 ml apa, 2 linguri de zahar, un plic de zahar vanilat.

2. Crema: Se amesteca pana la omogenizare 6 galbenusuri cu 250 grame zahar pudra si 2 plicuri zahar vanilat. Se trece compozitia pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa racire se adauga margarina mixata bine. Crema obtinuta se intinde peste blat.

3. Spuma: Se bat bine 6 albusuri cu 250 grame de zahar pudra. Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se trece pe baie de aburi si se bate in continuare aproximativ 15 minute. Dupa racire, se intinde peste crema si se razuieste ciocolata.


Retete similare