Dulcetica

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 150 min

Ingrediente

  • 50 grame      zahar pudra
  • 560 grame      ciocolata
  • 1 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 400 ml      lapte
  • 140 grame      faina
  • 220 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat: 100 g margarina unirea, 60 g ciocolata, 1 lingura cacao, 6 oua, 100 g faina, 120 g faina, 1 lingurita praf de copt, rom. Pentru crema: 1 galbenus, 2 linguri faina, 300 ml lapte, dulceata de visine, 80 g zahar, 10 g gelatina pudra, 120 g margarina Unirea, 50 g zahar pudra, rom. Pentru glazura: 10 ml lapte, 500 g ciocolata, 2 foi gelatina inmuiate.

2. Se topeste margarina Unirea, se adauga ciocolata taiata cubulete si cacao. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se separa ouale, se bat albusurile cu zaharul, praful de copt si esenta de rom. Galbenusurile se adauga peste crema din margarina Unirea si ciocolata. Se omogenizeaza, se toarna peste albusuri treptat. Intr-o tava unsa si tapetata, cu hartie, se toarna amestecul anterior si se introduce in cuptorul incins, la foc potrivit, cam 30 minute. Cand s-a copt, se scoate din tava si se lasa la racit, apoi se taie in foi egale. Se insiropeaza cu apa, zahar si rom. Pentru crema, se pune faina intr-o craticioara. Se adauga laptele, cate putin, amestecand continuu, apoi galbenusul, zaharul, romul si se amesteca totul foarte bine. Se pune pe aragaz l, la foc mic, pana se ingroasa. Se adauga dulceata si se mai lasa 5 minute, amestecand incontinuare. Se ia de pe foc, se pune gelatina, se omogenizeaza.

3. Margarina unirea se amesteca cu zaharul pudra. Se incorporeaza cu crema pregatita anterior. Se intinde pe foi, se pune a doua foaie, se da la rece o ora. Se pune laptele la foc mic, seadauga dulceata, ciocolata si se amesteca, pana se topeste ciocolata. Se stinge focul, se adauga gelatina, se lasa cam 15 minute. Se poate glazura ca un tort sau se taie in forme, glazurate fiecare in parte. Se da la rece.


Retete similare