Ecler cu ciocolata si cafea

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 ml      Frisca
  • 5 lingurite      amidon
  • 100 ml      ulei
  • 175 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 3 buc      oua
  • 450 ml      lapte
  • 125 grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pregatirile incep cu aluatul pentru ecler. Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul) si devine un aluat lipicios. Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava. Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra). Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim. Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

2. Crema: Laptele se amesteca cu cafeaua, cacaua si ciocolata si se pune la incalzit pana se topeste ciocolata.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin albicoase,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Cand ciocolata s-a topit se toarna amestecul peste oua in fir subtire si se amesteca continuu.Se pune amestecul in cratita si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se ingroase ca o budinca. Se lasa la racit.

3. Glazura: Ciocolata rupta bucati se pune intr-un castron impreuna cu laptele ssi untul si se da la micorunde 1 min,apoi se amesteca si daca nu s-a topit bine ciocolata se mai da 1 min. Se taie capacelul eclerelor, se pune crema, frisca si capacelul. Se glazureaza cu ciocolata topita si se orneaza cu ciocolata alba.


Retete similare