Ecler

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 3 buc      oua
  • 125 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pune la fier apa cu sare si margarina taiata feliute mici, se amesteca pana cand se topeste margarina si la primul clocot se trage de pe foc. Se toarna faina si se amesteca rapid astfel incat sa se ia de pe margini, daca nu se ia se pune din nou pe foc mic si se amesteca pana se desprinde tot aluatul. Se da la racit si cand este aproape rece se pun pe rand ouale amestecand dupa fiecare.

2. Se toarna in tava neunsa, fasii cu o lungie de circa 7 cm sau se toarna cu lingurita gogosele.

3. Cuptorul trebuie sa fie foarte bine incins. Se introduce tava in cuptor, se lasa 10 minute la foc mare dupa care se reduce focul la jumatate. Nu se deschide usa de la cuptor 20 minute. Se coc aproximativ 30 minute, pana capata o culoare aurie. Cand s-au rumentit, se scot din cuptor si se lasa la racit. Se taie capacul si se umplu cu frisca, cu budinga se pot pudra cu zahar sau ciocolata topita.


Retete similare