Ecler

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 100 ml      ulei
  • 3 linguri      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 750 ml      lapte
  • 175 grame      faina
  • 75 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: se fierbe laptele, uleiul, sarea si zaharul, se adauga faina. Se amesteca si se obtine un aluat, se lasa la racit. Apoi se adauga ouale pe rand, se fac formele si se pun la cuptor 25-30 minute.

2. Crema: se fierbe laptele cu zaharul vanilat si se lasa la racit. Se freaca galbenusurile cu zahar si apoi se amesteca cu laptele fiert anterior si cu margarina.

3. Glazura: se amesteca apa, zaharul, cacaoa si margarina la foc mic, pana se ingroasa.


Retete similare