Ecler

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 100 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 1250 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: Laptele se amesteca cu margarina Unirea si cu putina sare. Se pun la fiert. Dupa ce au fiert, se opreste focul si se adauga amestecand continuu, faina, ouale (unul cate unul) si praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt aluatul in forma de gogoloase. Se tine la cuptor 30 minute.

2. Crema: 80% din lapte se fierbe. 20% se amesteca cu 5 galbenusuri, zaharul, faina si zaharul vanilat. Cand fierbe laptele (80%), se adauga pasta obtinuta, amestecandu-se continuu. Cand fierbe si compozitia rezultata se pun albusurile batute spuma.

3. Crema astfel obtinuta se pune intre doua gogoloase coapte, deasupra optional turnandu-se glazura.


Retete similare