Eclere cu crema de ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 cana      ulei
  • 1 cana      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 3 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente pentru aluat: o cana de ulei, 8 oua, 2 cani de faina, o cana si jumatate de apa, un praf de sare Pentru crema: o cana de zahar, un litru de lapte, 5 linguri faina, un pachet de margarina Unirea, zahar vanilat, esente.

2. Aluatul: Se pune apa impreuna cu uleiul si sarea intr-un tuci pe foc.In momentul in care fierbe se adauga faina in ploaie amestecandu-se in continu cu telul. In momentul in care compozitia incepe sa se intareasca se da dupa foc si se lasa la racit.Cand s-a racit,se adauga ouale amastecandu-se cu lingura de lemn.Se da drumul la cuptor cu 25 de minute inainte. Intr-o tava se pune hartie de copt, iar compozitia pusa intr-o punga taiata la un capat se modeleaza in forma de ecler. Se lasa circa 20 de minute pana ce cojile de eclere sunt coapte.

3. Crema: Intr-un tuci se pune cana de zahar pana ce se topeste si devine caramel (atentie: nu trebuie lasat zaharul sa se arda foarte mult deoarece crema devine amara). Cand zaharul este topit, se adauga pachetul de margarina Unirea,zaharul vanilat si se amesteca apoi se vor pune cele 5 linguri de faina si laptele. Trebuie lasata sa fiarba pana ce crema se face ca o ciulama. Cand s-au racit cojile se umple cu crema. Peste eclere se topeste ciocolata si se toarna glazura. Pofta buna!


Retete similare