Eclere cu dragoste

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 8 linguri      zahar tos
  • 12 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 23 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pune apa la incalzit cu margarina iar dupa ce margarina s-a topit se adauga 17 linguri faina. Cand aceasta compozitie incepe sa arate ca o crema se ia de pe foc si se lasa la racit.Cand s-a racit se adauga treptat ouale (avand grija sa se amestece dupa incorporarea fiecarui ou). Din aceasta compozitie se formeaza betisoare de lungimea dorita direct in tava ,pe care o vom introduce in cuptor la foc iute pentru 20 minute. Cand sunt gata cojile se lasa la racit si se taie pe lateral pentru a fi umplute cu crema. Din aceasta cantitate ies 27 de eclere

2. Crema: Se pune intr-un vas pe foc 500 ml lapte, 4 galbenusuri si 8 linguri de zahar (amestecate in prealabil) si le lasam sa se topeasca zaharul. Cealalta jumatate de lapte(500 ml) se mixeaza cu 120 grame faina si se rastoarna peste compozitia care a fost pe foc amestecanduse continuu pana fierbe si devine ca o crema.

3. Se lasa la racit apoi se adauga 4 albusuri batute spuma, se amesteca cu mixerul si margarina Unirea pentru creme mixata cu 2 pliculete de zahar vanilat. Astfel va avea o consistenta mai pufoasa. Se topeste ciocolata alba si se orneaza eclerele sau se presara zahar pudra


Retete similare