Eclere

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 4 oua, 100 g zahar, 250 g faina, un praf de sare. Se fierbe apa si zaharul in clocot, se pune margarina, faina si se amesteca rapid pana se face o compozitie omogena fara cocoloase. Se lasa sa se raceasca apoi se incorporeaza cele 4 oua pe rand. Se pune compozitia intr-o punga si se fac eclerele, se incalzeste cuptorul la 220 grade, apoi se introduce tava. Se coc, se scot si se ung cu o crema de vanilie.

2. Crema de vanilie: un litru de lapte, 300 g zahar, 3 oua, vanilie. Se pune o cana de faina. Se fierbe laptele, separat se bat cele 3 oua, punem mirodeniile si se dilueaza cu laptele caldut, apoi se pune faina.

3. Dupa care se pune la foc mic pana se ingroasa, se incorporeaza un pachet de margarina, se lasa la racit. Umplem eclerele, se orneaza cu frisca.


Retete similare