Eclere

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 linguri      amidon
  • 100 grame      ciocolata
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-o craticioara, se pun la fiert doua cani de apa plata,200 g margarina si un praf de sare. Cand au dat in clocot se adauga faina, dintr-o data si se amesteca cu o lingura de lemn, apoi se ia craticioara de pe foc. Se freaca compozitia 2-3 minute apoi cand se raceste se adauga 4 oua pe rand, frecandu-se bine in compozitie.

2. Cu ajutorul unui cornet, se intind in tava de la cuptor, fasii lungi de 10-12 cm la distante egale. Se coc in cuptorul deja incalzit, pana se umfla si se rumenesc usor. Dupa copt,formele de aluat vor fi goale in interior. Dupa racirea bastonaselor de aluat se taie cu un cutit pe orizontala.

3. Crema: Se separa 4 oua,albusurile de galbenusuri. Galbenusurile si esenta se bat cu zaharul bine,pana se albesc. Amestecam amidonul cu apa si punem la fiert,cand s-a ingrosat luam de pe foc si adaugam peste galbenusuri amestecand cu un tel. Dupa omogenizare se pune la fiert 2-3 minute sa se ingroase,amestecand continuu cu telul in compozitie. Cand compozitia s-a ingrosat bine,se lasa la racit 20 de minute. Albusurile se spumeaza bine ,apoi le adaugam in compozitia de galbenusuri racita. Cu aceasta compozitie ungem formele de aluat in interior. Capacelele eclerelor le ungem cu ciocolata topita si amestecata cu margarina,iar apoi presaram nuca de cocos deasupra lor.


Retete similare