Eclere Unirea

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 500 ml      Frisca
  • 12 linguri      zahar tos
  • 13 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 410 grame      faina
  • 140 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru Crema: 6 oua, 200 gr faina, 12 linguri zahar, 1l lapte si 200 ml apa, 1budinca vanilie. Separam ouale, intr-o cratita de fiert punem 6 linguri de zahar, galbenusurile, budinca de vanilie si faina dupa care amestecam cu 200 ml compozitia. Cand fierbe restul de compozitie, 1 litru apa+ lapte, punem compozitia de mai sus peste si lasam pe foc amestecand si cand da bine in clocot luam de pe foc. Intre timp batem albusurile cu mixerul si la sfarsit adaugam 6 linguri zahar.

2. Pentru Blat: 7 oua mici ,21 linguri apa mari ,210 gr faina, 140 gr margarina Unirea. Punem apa intr-un vas, adaugam margarina si punem pe foc pana se topeste margarina, adaugam faina cand fierbe si amestecam sa nu se faca cocoloase. Luam de pe foc si adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand cu mixerul. Dupa care punem eclerele intr-o tava unsa cu margarina Unirea si dam la cuptorul bine incins aproximativ 35 min .

3. Pentru ca eclerele sa fie pufoase pe toata perioada coacerii punem un vas cu apa pe ultimul nivel al cuptorului. Va doresc pofta mare!


Retete similare