Excelenta

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 70 min

Ingrediente

  • 80 grame      amidon
  • Lamai      fructe
  • 200 ml      ulei
  • 860 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 1200 ml      lapte
  • 700 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Aluatul: - 4 oua, 200 ml lapte, 200 ml ulei, 18 linguri zahar, 1 lingura amoniac, otet, faina 700 g, esenta de rom sau vanilie Crema: - 1 l lapte, 500 g zahar, cacao, vanilie, 4 linguri amidon, 8 linguri faina, 1 pachet margarina Unirea pentru Creme, 3 lamai potrivite.

2. Preparare aluat: Se amesteca zaharul cu laptele si uleiul, se dau in fiert apoi se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se pune amoniacul stins in otet si faina pana cand se formeaza o pasta, se toarna ouale batute cu putina sare. Se ingroasa cu faina astfel ca aluatul sa poata fi intins. Se imparte in 5 bucati si se coc pe dosul tavii, unse cu margarina Unirea pentru prajituri. Timp de coacere: 10 minute la foc mic.

3. Crema: Laptele cu zaharul se pun la foc mic. Cand s-a incalzit se pune in ploaie amidonul amestecat cu faina. Se fierb 15 minute la foc mic amestecandu-se continuu ca sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat se adauga cacao sau vanilie in functie de preferinte si margarina Unirea, 1 pachet pentru creme. Celor 3 lamai li se da coaja pe razatoare si li se stoarce zeama. Se pun peste crema si se mai fierbe 5 minute. Cand foile s-au copt, se aseaza intr-o tava una si se toarna crema impartita in 4 portii.


Retete similare