Fantezii dulci

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 100 ml      Frisca
  • 150 grame      cacao
  • 2 linguri      zahar tos
  • 30 grame      zahar vanilat
  • 4 buc      oua
  • 125 grame      faina
  • 60 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: 125 g faina, 60 g margarina Unirea, sare, 1 ou. Faina se amesteca cu sarea iar in mijlocul ei se pune margarina Unirea, apoi se pune oul si se framanta pana se obtine un aluat care se intinde intr-o foaie de 4 mm grosime, se inveleste cu folie si se lasa la rece aproximativ 30 de minute. Dupa 30 de minute se scoate foaia din folie, se pune pe planseta pudrata cu faina si se taie cu ajutorul unui pahar sau forma, 8 cerculete cu diametrul de 8-10 cm, se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 10 minute la 180 de grade. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

2. Crema: Ciocolata se topeste alaturi de cafea (espresso) pe baie de aburi, 3 galbenusuri se amesteca cu zaharul vanilat, ciocolata se ia de la baia de aburi si se amesteca cu galbenusurile, cu frisca batuta bine cu telul pana devine spuma.

3. Pe un platou mai mare se trece la asamblare. Se pune cate un cerc din aluatul copt, spuma de ciocolata , deasupra alt cerc si din nou spuma. Vertical se pun jumatati de capsuni, cu miezul spre exterior si fulgii de ciocolata.


Retete similare