Felie de lapte

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 3 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 700 ml      Frisca
  • 350 ml      ulei
  • 340 grame      ciocolata
  • 5 linguri      cacao
  • 2 pachet      praf de copt
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 10 buc      oua
  • 5 linguri      gris
  • 50 ml      lapte
  • 5 linguri      faina
  • 170 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru foi avem nevoie de: 10 oua, 200 grame zahar, 2 pachetele de zahar vanilat, 5 lg pline cu gris sau pesmet, 5 lg pline faina, 5 lg pline cacao, 5 lg miere, 1,5 pac. de praf de copt, 1 praf de sare, 50 ml lapte, 270 ml ulei. Se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute cu mixerul pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul (sau pesmetul ). Mixati usor si adaugati incet laptele si uleiul, apoi mierea. Pentru foi avem nevoie de:10 oua, 200 grame zahar, 2 pachetele de zahar vanilat, 5 lg pline cu gris, 5 lg pline faina, 5 lg pline cacao, 5 lg miere, 1,5 pac. de praf de copt, 1 praf de sare, 50 ml lapte, 270 ml ulei. Se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute cu mixerul pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul. Mixati usor si adaugati incet laptele si uleiul, apoi mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute spuma tare cu praful de sare.Compozitia va fi destul de lichida. Se coc doua foi pe hartie de copt in tava mare de aragaz ,in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 min. sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.

2. Crema: 700 ml de smantana pentru frisca , (frisca lichida), 3 pachetele de intaritor de frisca, 3 linguri de lapte condensat, 2 lg miere, 1 fiola de esenta butter-vanille. Se mixeaza frisca pana sta bat, se adauga 3 pachetele de intaritor de frisca, Se adauga laptele, mierea, esenta si mixam iarasi bine. Rezulta o crema densa.

3. Glazura 1: 120 grame ciocolata de menaj, 70 gr de margarina unirea, 1 lg apa, 2 lg ulei. Ingredientele se amesteca pe foc topindu-le, fara a fierbe. Glazura 2: 220 gr ciocolata de menaj, 100 gr mragarina unirea, 3 lg ulei, 1 lg apa, 1 lg zahar praf. Se amesteca pe foc topindu-le, fara a fierbe. Dupa ce foile s-au racit, pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine. Peste crema se pune glazura 1 pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute doar cat sa se intareasca glazura. Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune restul de crema. Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, apasam usor pe toata suprafata hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia. Se pune glazura 2 si se da la rece pana se intareste. Se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte. 100 gr unt, 3 lg ulei, 1 lg apa, 1 lg zahar praf. Se amesteca pe foc topindu-le, fara a fierbe. Dupa ce foile s-au racit, pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine. Peste crema se pune glazura 1 pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute doar cat sa se intareasca glazura.Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune restul de crema. Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, apasam usor pe toata suprafata hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia. Se pune glazura 2 si se da la rece pana se intareste. Se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.


Retete similare