Fetita Japoneza

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 600 grame      zahar pudra
  • 350 grame      nuca
  • 250 grame      unt
  • 4 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 8 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarina cu 200 gr zahar pudra, se adauga 200 gr nuca macinata, spuma batuta de la cele 8 oua , 200 gr faina si praful de copt. Se coace un blat pe jumatate, circa 20-25 min dupa care se scoate si se pune peste el cele 8 galbenusuri frecate cu 15o gr zahar pudra, se da din nou la cuptor pana ce blatul este copt in totalitate. Se lasa apoi la racit.

2. Crema: Untul se freaca cu 150 gr zahar pudra, se adauga vanilia, 150 gr nuca prajita si maruntita si 2 linguri de cacao. Se pune peste blat.

3. Glazura: 100 gr zahar pudra, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 2-3 linguri apa clocotita si 2-3 stropi de otet pentru stralucire.


Retete similare