Figaro

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 400 grame      gem
  • 150 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 500 grame      faina

Mod de preparare

1. Se amesteca margarina cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina, praful de copt, aromele. Se amesteca cu mana (este un aluat nisipos). Se imparte aluatul in 3 parti. 2/3 din aluat se intind cu mana in tava tapetata cu faina.

2. Albusurile batute spuma, amestecate cu gemul, nuca, rom se fac o crema si se intinde deadupra aluatului din tava.

3. Restul de 1/3 din aluat se da pe razatoarea mare peste toata compozitia. Se da la cuptor pana se rumeneste. Se serveste rece.


Retete similare