Figaro

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 100 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 350 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarina cu 150 g zahar, se adauga pe rand galbenusurile si praful de copt dizolvat in zeama de lamaie. Se framanta un aluat care se imparte in 2. Se intinde o foaie si se aseaza in tava unsa cu margarina si presarata cu faina.

2. Se pune deasupra un strat subtire de gem peste care se aseaza a doua foaie intinsa. Se introduce tava in cuptor unde se lasa 20 de min. Intre timp se bat albusurile spuma cu 200 g zahar pudra, si cand sunt bine intarite se adauga nucile trecute prin masina.

3. Se scoate tava din cuptor si se intind albusurile deasupra. Se aseaza din nou la foc mic.


Retete similare