Figaro

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 400 grame      gem
  • 150 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Amestecati margarina cu zaharul, apoi adaugati galbenusurile. Adaugati faina, praful de copt, aromele. amestecati cu mana (este un aluat nisipos). Impartiti aluatul in 3 parti. 2/3 din aluat le intindeti cu mana in tava tapetata cu faina.

2. Faceti o crema din albusurile batute spuma, amestecate cu gemul, nuca, rom care se intinde deadupra aluatului din tava. Restul de 1/3 din aluat il dati pe razatoarea mare peste toata compozitia. Puneti la cuptor pana se rumeneste.

3. Se serveste rece.


Retete similare