Floare de colt

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 500 ml      Frisca
  • 150 grame      nuca
  • 50 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 500 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se separa 8 oua si se pat albusurile cu 8 linguri de zahar. Galbenusurile se amesteca prin rasturnare foarte incet, apoi se pune nuca macinata,1 praf de copt si 8 linguri faina. Se coace acest blat la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se insiropeaza cu siropul din compotul de ananas.

2. Se pune la fiert laptele cu 8 linguri de zahar separat, se dizolva budincile de cocos cu putin lapte rece. Cand fierbe laptele se pune budinca si se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se adauga margarina Unirea putin cate putin pana ce se incorporeaza toata, apoi se pune jumatate din frisca batuta. Jumate se lasa la ornat.

3. Peste blat se pune jumatate din crema, apoi bucatile de ananas se aranjeaza pe tot blatul, dupa care se pune jumatatea cealalta de crema. Se orneza cu frisca peste care poti sa razi ciocolata .


Retete similare