Floarea soarelui

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 70 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 2 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se face o maia din 200 ml lapte caldut, un praf de zahar, drojdia si 4 linguri de faina. Dupa ce se amesteca bine cu telul se lasa la dospit 30 de minute. Se pune la fiert macul cu 100 ml lapte si se fierbe pana se ingroase. Dupa ce s-a racit se amesteca cu 50 g margarina. Albusurile se bat spuma cu cu zaharul vanilat, apoi se adauga peste mac.

2. Se amesteca galbenusurile cu 100 g margarina topita si racita si cu coaja rasa de la lamaie. Se cerne faina si se amesteca cu zaharul pudra, apoi cu maiaua si amestecul de galbenusuri. Se framanta 20 de minute si se lasa la dospit jumatate de ora.

3. Se imparte aluatul in doua parti. O parte se imparte iar in patru si se intind cu sucitorul patru cercuri egale. Se unge fiecare cerc cu margarina ramasa si se suprapun, apoi se taie din centrul cercului pana aproape de margini in opt parti egale. Se scot varfurile spre inafara. Cealalta jumatate de aluat se intinde dub forma de dreptunghi, se unge cu compozitia de mac si se ruleaza. Se taie felii groase de 1 cm dar nu de tot si se pune in mijlocul ramas gol astfel incat feliile taiate sa se suprapuna oblic de jumatate. In mijloc punem un capat de rulada crestat putin pe margini. Se unge deasupra cu margarina topita (sau cu ou) si se coace 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.


Retete similare