Flodni

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • 250 grame      nuca
  • Mere      fructe
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 530 grame      zahar tos
  • 250 ml      lapte
  • 450 grame      faina
  • 380 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru foi: 450 g faina, 380 margarina, 30 g zahar, 100 ml vin alb, sare Umplutura de mac: 250 g mac, 150 g zahar, 100 ml lapte, 50 g stafide, 50 g gem de caise, un zahar vanilat. Umplutura de nuci: 250 g nuci, 250 g zahar, 150 ml lapte, 50 g stafide, 50 g gem de caise, zahar vanilat. Umplutura de mere: 1,5 kg mere, 100 g zahar, coaja de lamaie rasa, scortisoara.

2. Amestecam margarina cu faina si cu restul ingredientelor. Impartim in 4 aluatul, intindem 2 foi pe care le coacem pe rand. Intre timp pregatim umplutura de mac. Fierbem laptele cu zaharul vanilat, stingem focul si adaugam macul, stafidele si gemul. Umplutura de nuci: la fel ca si cea cu mac. Merele curatate le taiem felii subtiri, adaugam zaharul, coaja de lamaie si scortisoara.

3. Intindem si celelalte 2 foi. Punem o foaie cruda in fundul tavii (tava trebuie sa fie adanca), intindem uniform crema de nuca. Asezam peste nuca foaia coapta, ungem cu amestecul de mere (intindem uniform). Urmeaza iar o foaie coapta peste care intindem crema de mac. Acoperim cu foaia cruda. Intepam cu o furculita, coacem o ora in cuptorul incalzit. Lasam sa se raceasca in tava, si numai a doua zi le taiem. Pudram cu zahar vanilat.


Retete similare