Flori de vin

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 180 min

Ingrediente

  • 20 grame      zahar vanilat
  • 400 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat 1: 1 cana apa (200ml), 4 linguri ulei, 350 g faina (aluatul nu trebuie sa fie lipicios) Aluat 2: 250 g margarina Unirea, 7 linguri faina.

2. Aluatul 1 se imparte in doua si se intind doua foi. Aluatul 2 se imparte si el in doua. Fiecare foaie in parte se unge cu jumatate din aluatul 2, apoi se ruleaza. Cele doua rulouri obtinute astfel se pun intr-un vas si se introduc la frigider pana se intaresc. Fiecare rulou se taie in jumatate, astfel ca vor rezulta 4 bucati. Din fiecare bucata se intinde o foaie subtire, care se decupeaza in formele dorite. Bucatile de aluat se pun intr-o tava captusita cu foaie de copt si tava se introduce in cuptorul preincalzit. Se tin pana se rumenesc frumos. Datorita modului de preparare, foietajul va fi stratificat, fraged si deosebit de gustos. Se decoreaza doar dupa ce s-au racit.

3. Crema de vin rosu: 10 linguri zahar, 6 linguri faina, 500 ml vin rosu, 2 pliculete zahar vanilinat, 150 g margarina. Intr-un recipient se amesteca ingredientele uscate (zaharul, faina si zaharul vanilinat), apoi se adauga treptat 250 ml vin rosu si se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Intr-un vas se pune restul de vin ( 250 ml ), iar cand acesta incepe sa fiarba se adauga amestecul preparat anterior. Se lasa la foc mic pentru a nu se prinde si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase. Cand s-a ingrosat suficient, se da de pe foc, se rastoarna intr-un castron, iar cand s-a racorit putin crema, se adauga margarina taiata bucatele si se amesteca pana la omogenizare. Cand crema s-a racit complet, bucatile de foietaj se decoreza dupa preferinta.


Retete similare