Foi cu miere

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 350 grame      zahar tos
  • 1      oua
  • 250 ml      lapte
  • 40 grame      faina
  • 270 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru foi: un ou, 150 g zahar, 70 g margarina Unirea, 3 linguri miere, 10-12 linguri lapte, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un vas la foc mic amestecand continuu, pana se face caramel, apoi se pune faina cat cuprinde si se fac 4 foi.

2. Crema: se fierbe o ceasca de lapte cu 40 g faina, 200 g margarina Unirea, 200 g zahar se ia de pe foc si se adauga rom si coaja de lamaie

3. Se umplu foile, iar deasupra se pune glazura.


Retete similare