Foi cu smantana si crema de lamaie

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 40 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 12 linguri      zahar pudra
  • 12 linguri      ulei
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 7 buc      oua
  • 750 ml      lapte
  • 4 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Foile: Se bat ouale cu putina sare, se adauga zaharul pudra, uleiul (treptat), smantana, coaja de portocala, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si se continua operatia pana ce compozitia devine "pufoasa". Se pune faina putin cate putin,pana cand aluatul va fi nisipos. Se impart in 4 parti egale si se coc pe fundul tavii de aragaz (tapetata cu faina), la foc potrivit, cate 10 minute fiecare.

2. Crema: 8 linguri faina se amesteca cu o cana si jumatate zahar, jumatate din lapte(pana se omogenizeaza), apoi se adauga restul de lapte. Se fierbe la foc mic pana devine o ciulama. Se lasa la racit. Margarina Unirea pentru creme se freaca spuma cu zaharul vanilat(in aceeasi directie si la temperatura camerei), se adauga crema racita(treptat), coaja de lamaie si zeama.

3. Foile vor fi umplute cu aceasta crema (in mod egal), apoi pudrate cu zahar vanilat.


Retete similare