Foi de napolitana cu crema de lamaie

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 cana      nuca
  • Lamai      fructe
  • 2 cana      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 1 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se bat albusurile de la cele 10 oua impreuna cu cana de zahar, pana se intareste ca o bezea.

2. Se incorporeza faina si nuca, se amesteca usor si se toarna continutul in tava tapetata cu hartie de copt.

3. Se lasa la copt pana cand se rumeneste si intre timp se prepara crema asfel: se freaca cele 10 galbenusuri cu 1 praf de sare,1 cana de zahar si se firbe la foc mic impreuna cu 1 pachet margarina Unirea, amestecand continuu. Dupa cca 10 minute se adauga coaja rasa de la 1 lamaie si zeama de la lamaie si se ia de pe foc. Dupa ce se raceste, crema se intinde pe blatul copt, se lipesc si foile de napolitana si se pune o greutate peste prajitura ca asfel sa se poata taia usor.


Retete similare