Foi de zahar ars si crema de lamaie

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 200 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 150 grame      unt
  • 1 pachet      praf de copt
  • 100 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pune zaharul pentru blat, intr-o cratita, la topit, se lasa pana se face maro, se stinge cu o cana de apa fierbinte si lasa totul pe foc pana ce zaharul se topeste complet. Margarina (la temperatura camerei) se amesteca cu oul intreg, cu smantana si siropul de zahar ars. Se adauga faina, amestecata cu praful de copt, toata odata, si omogenizeaza compozitia cu mana, dar fara a framanta coca. Se imparte aluatul in patru. Intinde, din fiecare bucata, cate o foaie, pe care o coci pe fundul tavii (unse cu unt) de la aragaz, la foc moale, pana se coloreaza putin. Foile se pun unele peste altele si se lasa sa se raceasca (sunt rigide ca un biscuite).

2. Cat se coc foile se pregateste crema. Se amesteca faina cu laptele si pune totul pe foc. Se amesteca si cand se ingroasa, se da deoparte si lasa sa se raceasca. Se rade coaja de la lamaie si stoarce sucul. Se amesteca margarina moale cu zaharul si cand pasta de faina s-a racit adauga cate putin, in crema de margarina, alternand cu sucul de lamaie. Se adauga si coaja de lamaie.

3. Se asambleaza prajitura. Se pune prima foaie intr-o tava de aragaz,se pune crema, si asa pana asezi toate cele patru foi. Se da prajitura la rece, cel putin 12 ore. Se taie bucati si inainte de a le scoate din tava se pudreaza cu zahar.


Retete similare