Foi umplute cu mere si nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 70 min

Ingrediente

  • 150 grame      zahar pudra
  • scortisoara      condimente
  • Lamai      fructe
  • 1 ceasca      iaurt
  • 2 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Amesteci margarina Unirea original cu zaharul, ouale, smantana, faina si amoniacul. Obtii un aluat pe care il imparti in 3 bucati. Intinzi cate o foaie si le coci pe dosul tavii.

2. Crema 1: cureti merele, le razi si le calesti cu zaharul si dai aroma cu scortisoara Crema2: freci spuma margarina cu zaharul pudra. Separat amesteci nuca macinata cu laptele fierbinte; se combina apoi cu margarina Unirea pentru creme, esenta de migdale, coaja de lamaie.

3. Intr-o tava asezi prima foaie, merele calite, alta foaie, crema de nuci si ultima foaie. Lasi prajitura pana a doua zi. O poti pudra cu zahar pudra sau zahar pudra amestecat cu scortisoara.


Retete similare