Foietaj cu dovleac

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 550 ml      ulei
  • 100 grame      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Puneti pe foc margarina si cand da in clocot adaugati 3 linguri de faina si amestecati bine pana se ingoasa. Compozitia o dati la rece. Intre timp faceti un aluat din: 20 linguri ulei, 20 linguri apa, 2 linguri otet, 1 lingurita sare. Adaugati restul fainii ramase, framantati bine apoi intindeti o foaie cat mai subtire peste care intindeti compozitia pusa la rece in mod egal. Rulati foaia, taiati in mai multe bucati si o dati la rece pentru 15 min.

2. Radeti dovleacul pe razatoare, il caliti cu 150ml ulei, adaugati zaharul si scortisoara si tineti pe foc, amestecandu-le, pana se inmoaie dovleacul. Scoateti aluatul de la rece si intindeti o foaie cat mai subtire pe care o taiati in cercuri cu marginea unui pahar. In interior puneti o lingurita de dovleac calit, pliati in doua aluatul si il sigilati pe margini cu o furculita.

3. Intindeti coltunasele facute pe o tava si le bagati la cuptor. Cand incep sa se rumeneasca le scoateti si le puneti pe un platou. Dupa ce se racesc presarati pe deasupra zahar vanilinat.


Retete similare