Foietaj de casa cu branzica de vaci

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 3 linguri      zahar pudra
  • 200 grame      zahar tos
  • 450 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru aluat: se amesteca faina cu sarea intr-un castron. Se adauga margarina rece, taiata cubulete si se amesteca pana cand se obtine un aluat cu aspectul unor firimituri. Se toarna apa si se omogenizeaza. Se lasa aluatul la frigider timp de 30 de minute.Se imparte aluatul in doua parti; din fiecare parte se intinde cate o foaie de dimensiunea tavii. Se pun foile intinse in frigider timp de 15 minute.

2. Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca branza de vaci cu smantana, se adauga zaharul tos, apoi pesmetul si o jumatate de lingurita de scortisoara.

3. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt. Se scot foile de la frigider, se aseaza o foaie in tava, se pune umplutura, apoi se aseaza a 2-a foaie desupra umputurii si se apasa pe margini ca sa nu iasa umplutura. Se lasa tava la cuptor 40 – 60 de minute la foc mediu (pana cand este gata aluatul – se face testul cu scobitoarea). Cand este gata, se scoate tava de la cuptor, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar.


Retete similare