Fotolii

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 200 ml      Frisca
  • 4 linguri      ulei
  • 100 grame      ciocolata
  • 4 linguri      cacao
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 8 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 4 linguri      faina
  • 300 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: Se bat 4 albusuri spuma cu 4 linguri zahar si pliculetul de zahar vanilinat. Se adauga treptat cele 4 galbenusuri frecate cu un praf de sare, 3 linguri ulei si 4 linguri faina si praful de copt. Se amesteca usor de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava intinsa de cuptor (dimensiuni aprox. 35x25cm), unsa in prealabil cu ulei. Se coace blatul la 175gr C timp de aprox. 15-20 min. Cand este gata, se rastoarna blatul pe un servet umed si se ruleaza impreuna cu acesta pentru a se putea modela.

2. Crema: Se fierbe la foc mic laptele cu 1 ou, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao amestecandu-se in continuu pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc. Cand crema s-a racit, se incorporeaza 200gr margarina care s-in prealabil a frecat spuma .

3. Se intinde crema pe blatul de rulada, se ruleaza si se imbraca ruloul in ciocolata topita (100gr margarina + 100 gr. ciocolata topita la foc mic). Se da la rece rulada glazurata pentru a se intari. Se taie in 4 bucati egale, apoi pe fiecare oblic, in jumatate. Cele 8 fotolii rezultate se aseaza pe un platou, se orneaza cu frisca si se pudreaza cu cacao. Pofta buna.


Retete similare