Frusecuri

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 10 grame      amidon
  • 50 grame      cacao
  • 600 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: se bat ouale cu zaharu,se adauga untura topita,amoniacul stins cu otet apoi se adauga faina. Din care din acest aluat se modeleaza bilute de marime medie. Apoi se tapeaza o tava cu faina si se aseaza bilutele in tava distantate. Se introduc in cuptior si se lasa pana capata un aspetc auriu. Si asa se face cu tot aluatul.

2. Crema: intr-o cratita se adauga 200gr zahar se caramelizeaza dupa care se adauga 250gr margarina Unirea, dupa ce sa topit si margarina se mai adauga 200gr zahar apoi intrun bol se amesteca 12 linguri faina cu 500ml apa si se adauga peste zaharul cu margarina. Eesenta de rom si cacaua se omogenizeaza pana devine o crema usor moale. Apoi se da dupa foc.

3. Umplerea: se pune crema si se lipesc 2 cate 2.


Retete similare