Fursecuri cu cocos

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • esenta vanilie 2.5 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 175 grame      zahar pudra
  • 1 cana      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pune nuca de cocos si zaharul in robotul de bucatarie si se amesteca bine. Intr-un castron se adauga margarina peste faina si se amesteca pana cand compozitia devine sfaramicioasa, apoi se adauga ouale, cocosul si vanilia.

2. Pe planseta presarata cu faina se intinde aluatul intr-o foaie groasa de 3 mm, se decupeaza cu un pahar, cu un alt pahar mai mic se decupeaza mijlocul la jumatate din forme. Se pun in tava si se coc la 190 grade 7-9 minute sau pana se rumenesc usor pe margini.

3. Intr-un castronel se combina zaharul pudra, apa si vanilia, se unge amestecul cu pensula peste prajiturile contur. Se presara deasupra zahar colorat. Se ung usor cu gem prajiturile intregi peste care se pun crecurile decupate.


Retete similare