Fursecuri cu crema

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 7 linguri      gem
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Amestecam ouale cu zaharul, uleiul, laptele, coaja de lamaie rasa, amoniacul stins cu sucul de lamaie - pana devine o compozitie omogena. Adaugam faina pana obtinem un aluat care se poate intinde cu vergeaua. Din acest aluat intindem o foaie groasa de 2-3mm si taiem discuri cu diametrul de 3-4cm. Coacem discurile pe hartie de copt, la foc mic, aprox.12 minute (fara sa se rumeneasca).

2. Crema o pregatim astfel: amestecam margarina pana devine spumoasa si se albeste. Adaugam gem de caise si amestecam pana se omogenizeaza. Lipim cate 3 discuri cu aceasta crema. Prepararea glazurii: batem albusul de ou usor, cat sa-l desfacem (nu spuma). Adaugam zahar pudra pana obtinem o glazura consistenta, alba si lucioasa.

3. Turnam glazura cu o lingura deasupra fiecarui fursec. Lasam sa se prelinga si pe margini. Pana se usuca, se aseaza fasii de fructe deshidratate.


Retete similare