Fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 20 min

Ingrediente

  • vanilie 1+1/2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      zahar pudra
  • 1/2 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 150 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 140 grame      faina
  • 80 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 190 grade C. Se tapeteaza 3 tavi mari cu hartie de copt. Se amesteca faina cu bicarbonat de sodiu intr-un castron. /se adauga fulgii de ovaz.

2. Se freaca margarina cu zahar si cu pudra intr-un castron mare si folosind mixerul la viteza maxima. Se adauga ou si esenta de vanilie si se mixeaza circa 3 minute pana cand compozitia devine galbena si cremoasa. Se inglobeaza crema de branza cu o lingura de lemn, apoi se adauga amestecul cu faina si se mixeaza pana se incorporeaza(nu se amesteca foarte mult pentru ca s-ar putea intari). Se adauga fulgii de ciocolata.

3. Se ia cu lingura si se pun gramajoare de compozitie in tavi la 5 cm distanta. Se coc aproximativ 10 minute sau pana cand sunt aurii. Se lasa 2 minute sa se raceasca pe hartie, apoi se aseaza pe un suport de sarma si se lasa sa se raceasca complet.


Retete similare