Fursecuri cu nuca caramelizata

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 350 grame      zahar pudra
  • 200 grame      nuca
  • 100 ml      ulei
  • 10 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 3 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se freaca ouale intregi cu 150 grame de zahar pudra pana se topeste. Se adauga treptat uleiul si praful de copt amestecat cu faina Se intinde o foaie de 6-7 mm grosime si se taie forme rotunde sau cu un paharel.Se unge o tava cu putina margarina Unirea si se aseaza fursecurile la o distanta mai mare una de cealalata deoarece cresc bine. Se dau la copt 10 minute la foc potrivit.

2. Se pregateste crema: se freaca margarina Unirea, tinuta la caldura inainte, cu 100 de grame de zahar pudra pana devine spuma cand se adauga esenta de vanilie. In jumatate se pune cacao. Separat se caramelizeaza restul de zahar si cand e fierbinte se rastoarna repede nuca si se amesteca bine. Nuca caramelizata se pune pe un dog umezit cu apa si dupa racire se zdrobeste cu sucitorul.

3. Jumatate din fursecuri se ung cu crema(cu exceptia bazei) si se dau prin nuca caramelizata. Cealalta jumatate se lipessc 2 cate 2 cu crema si se dau prin nuca ca in poza.


Retete similare