Fursecuri cu nuca si bezea

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 150 grame      amidon
  • 1 linguri      cacao
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 4 buc      oua
  • 175 grame      zahar tos
  • 3 pliculet      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Amestecati margarina aflata la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul,faina amestecata cu amidonul si mixati la putere maxima ,pana la o omogenizare perfecta. Aluatul obtinut il impartiti in doua parti egale;una ramane alba cealalta parte o veti amesteca cu lingura de cacao,apoi pe fiecare o veti baga in cate o punga de celofan si le puneti la rece,30 de minute.

2. Din aluatul alb,intindeti o foaie,goasa de cativa mm(o intindeti cu sucitorul,intre doua foi de celofan)din care decupati 20 de fursecuri rotunde,cu forma rotunda ,cu diametrul de 4-5 cm,apoi le coaceti in tava neunsa ,cca 10 minute. Din aluatul cu cacao intindeti o foaie din care decupati 20 de fursecuri ,cu aceeasi forma,dar la care le decupati mijlocul,cu o forma mai micuta.Bateti albusurile cu un praf de sare,apoi cu zaharul.Miezul de nuca il maruntiti.Ungeti fiecare fursec cu bezeaua obtinuta apoi presarati deasupra miez de nuca(eu am pus bezeaua cu un pos).Le puneti la copt la fel,cca 10 minute.

3. Lipiti intre ele fursecurile,unul alb cu unul cu cacaoa si bezea,ungandu-le cu cate o lingurita de gem,dupa preferinta.Sunt delicioase si foarte,foarte fragede.


Retete similare