Fursecuri cu scortisoara

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 linguri      zahar pudra
  • scortisoara      condimente
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 150 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Cu mixeru se freaca margarina cu zaharul cca. 1 minut apoi se adauga apoi oul si vanilia si se amesteca pana se omogenizeaza bine. Se adauga faina in care in prealabil am amestecat sarea si praful de copt si se mixeaza pana se leaga aluatul cca 5-10 minute si mai putin.

2. Zaharul praf se ameteca cu scortisoara intr-o farfurie amestecandu-se. Se pregateste tava cu hartie de copt sub care se pune putin ulei. Din aluatul de fursecuri se ia cu lingurita si se fac bile. Bilele se trec apoi prin scortisoara si zahar praf si se aseaza in tava la ditanta intre ele.

3. Cu fundul unui pahar se apasa fiecare bila sa se aplatiseze usor. Nu apasati cu prea mare avant, va uitati prin fundul paharului iar cand marginile incep sa crape usor va opriti. Se dau la cuptorul preincalzit la 190C pentru 10 minute. Fursecurile trebuie a fie moi cand le scoateti, nu trebuie a le lasati sa se rumeneasca. Lasati la racit, sunt mult mai bune reci.


Retete similare