Fursecuri cu stafide si ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 20 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      ciocolata
  • 40 grame      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 500 grame      faina

Mod de preparare

1. Ciocolata aleasă este cea amăruie. Unirea Experta ar trebui să fie la temperatura camerei. Cantitatea de făina este dată cu aproximaţie, poate varia în funcţie de calitatea făinii dar şi de modul în care se absorb diversele ingrediente. Punem stafidele la înmuiat cu apa şi esenţa de rom. Făina se va cerne.

2. Se amestecă zahărul şi zahărul vanilat cu Unirea Experta până când începe să se topească zahărul. Se adaugă ouăle şi se mixează bine până când se topeşte zahărul (în mare parte). Se adaugă făina, treptat pentru a nu face cocoloaşe. Dacă mai este nevoie, mai adaugăm un pic de făină (puţin câte puţin cu o lingură). Consistenţa aluatului: trebui să fie un pic moale dar nu se va lipi de degete. Aluatul este bun dacă atunci când se pune cu linguriţa se va lua uşor de pe lingură dar se va întinde (nu va sta băţos). A se vedea poza cu aluatul final, în care se adaugă stafidele bine scurse.

3. Într-o tavă punem hârtie de copt şi aşezăm aluat cu o linguriţă aluat, din loc în loc. Se bagă fursecurile în cuptor la foc mediu şi se lasă până când încep a se rumeni pe margini (cuptorul se preîncălzeşte). Ciocolata se va topi în cuptorul cu microunde şi se va pune puţin peste fursecuri. Se lasă să se răcească iar apoi se servesc. Poftă bună!


Retete similare