fursecuri cu stafide si fulgi de ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 2 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 125 grame      zahar pudra
  • scortisoara      condimente
  • 125 grame      ciocolata
  • 2 buc      oua
  • 125 grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Punem stafidele intr-un bol, adaugam esenta de rom si 3 linguri de apa si le lasam minim 30 minute sa se inmoaie.ontr-un castron, punem margarina taiata cubulete, adaugam zaharul pudra si frecam spuma cu o spatula.Adaugam apoi ouale si mixam pana se inglobeaza.Adaugam in compozitia rezultata faina in ploaie, mixam din nou pana se incorporeaza, apoi adaugam stafidele,fulgii de ciocolata,praful de scortisoara si amestecam .

2. Dupa ce am obtinut compozitia, tapetam o tava cu hartie de copt si punem cate o lingurita din compozitie in tava la distanta de 3 cm una de alta. Le coacem in cuptorul preincalzit, la foc mediu.

3. Cand observam ca s-au rumenit usor pe margini, le scoatem din cuptor.Le lasam la racit si le servim simple sau langa un ceai sau o cana cu cafea.


Retete similare