Fursecuri fragede

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 4 linguri      zahar tos
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina se freaca spuma cu zaharul tos, 1 pliculet zahar vanilat, apa si otetul. Se incorporeaza, treptat, faina si se framanta un aluat potrivit de tare. Se inveleste in folie de aluminiu, dupa care se lasa la frigider pana a doua zi.

2. Aluatul se intinde sub forma de foi, nu prea groase, din care se taie diferite figurine. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mic 15-20 minute (pana capata o culoare aurie). Se scot si se "tavalesc" prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat.

3. Nota: aluatul se poate modela si sub forma de bastonase, carora li se da forma de cornulet.


Retete similare